Nestrpno smo čakali informacije iz Ljubljane … in jih tudi dočakali. Po besedah zdravnika, je bilo Maticu odstranjeno vse tkivo, kar ga je bilo moč videti pod mikroskopom.

Operacija je bila izvršena skozi nosno votlino, ki jo je bilo potrebno razširiti, tumor pa so odstranili skozi usta.

Maticevo stanje je stabilno. Zaradi splošne anestezije ostaja na intenzivni negi, ampak najbrž – po informacijah, ki so na voljo – že lahko zapišemo, da se Matic bliža zmagi.

Ob tem se znova zahvaljujemo mami Barbari, ki nas je zalagala z ustreznimi informacijami. V imenu vseh nas se zahvaljujemo tudi kompletnemu medicinskemu osebju, ki je skrbelo za Matica v tej “tekmi”. Posebna zahvala gre doktorju kirurgu Alešu Matosu, dr. med. Ali kakor je rekla fantova mami – ekipi kapo dol!

V izredno pomoč je bila podpora, ki jo je Matic prejemal od soigralcev in znancev, pa tudi drugih podpornikov hokeja in športa iz vse Slovenije … ter tudi tujine! Tudi za to podporo se pri HD Jesenice zahvaljujemo vsem skupaj in vsakemu posebej. Še obstajata dobrota in sočutje! Prebiranje tovrstne podpore piscu teh vrstic “daruje knedl v grlo” in solze na oči, najbrž pa tudi marsikateremu bralcu. Maticu in njegovim pa so taki izrazi v neizmerno oporo.

“Takih trenutkov se ne da opisati. Vendar ostanejo in … če nisi sam, je lažje. Mnogo lažje!” pravi fantova mati.

Pa še prve misli Matica, po tistem, ko se je – zaradi izgube krvi med operacijo bled kot stena – prebudil:

“Utrujen sem. Zares sem utrujen. Boli me. Sem pa vesel, da je za mano. Vsem se zahvaljujem za izraze podpore …”

Ob koncu lahko zapišemo le še:

BRAVO MATIC!

Ti boš naša inspiracija v tekoči sezoni!

Tekst: Marko L.