U12: mlajši dečki zmagali na Bledu
HDD Bled vs HD Jesenice   2 – 6 (1:2,0:2,1:2)

Mlajši dečki so se na sobotni tekmi pomerili s slabšo od treh blejskih ekip. Ko so z golom Martina BIZJAKa povedli že po 39 sekundah tekme, je bilo hitro videti, da maloštevilna in mlada domača ekipa razigranim Jeseničanom ne bo kos. Že v začetku pete minute je vodstvo Železarčkov podvojil Toni FARTEK, domači pa so se približali slabi dve minuti pred iztekom uvodnih petnajstih minut. Še enkrat je zadel FARTEK po dobrih dveh in pol minutah nadaljevanja (1:3). Kenan ŠABANOVIĆ je povišal na tri zadetke razlike ob vstopu v 26. minuto tekme (1:4), s tem rezultatom pa se je druga tretjina tudi končala. Na visoko razliko štirih zadetkov (1:5) je male Železarčke popeljal Vid ULČAR v 36. minuti, domači pa so že v naslednji minuti znižali na 2:5. Zadnji gol na tekmi je 80 sekund pred koncem zabil Erazem POR (2:6).

Več statističnih podrobnosti o tekmi na naslednji povezavi: KLIK

U14: razočarani iz Zagreba
Team Zagreb vs HD Jesenice   7 – 5 (2:0,2:2,3:3)

Dečki so v času nedeljskega kosila odigrali tekmo v Zagrebu. V prvi tretjini, ko se je – kakor se je kasneje izkazalo – praktično med moštvoma naredila razlika, so Železarji gola dobili v prvi in zadnji minuti tretjine, na napadalni strani pa pokazali premalo, da bi domačim zabili kak gol. Tudi prve minute druge tretjine niso prinesle kake občutnejše spremembe, Zagrebčanom je sredi 26. minute celo uspelo povišati na 3:0. Streljanje s slepimi naboji je pri Železarjih trajalo več kot pol tekme, končno pa je prvi gol v 33. minuti zabil Ožbej REP (3:1). V 37. minuti je – namesto, da bi se domačim še bolj približala – naša ekipa prejela nov zadetek; tokrat ob igri z igralcem manj (4:1). K sreči je v predzadnji minuti druge tretjine nekaj upanja na preobrat z zadetkom omogočil Grega PAZLAR (4:2). Še bolje je kazalo po dveh in pol minutah igre v zadnji tretjini, ko je REP zadel še drugič na tekmi (4:3). Dobri dve minuti kasneje so domači spet ušli na dva gola razlike (5:3). V 48. (Urban KROŠEC) in 50. (Nik BERGELJ) minuti so Jeseničani dvakrat zabili in domače končno ujeli (5:5). Veselje pa ni trajalo dolgo, saj so domači po manj kot minuti nadaljevanja znova povedli (6:5). Sredi 55. minute so Zagrebčani zabili še svoj sedmi zadetek, v zaključku srečanja pa naši ekipi ni več uspelo ogroziti zaslužene zmage domačih.

Več statističnih podrobnosti o tekmi na naslednji povezavi: KLIK

U18: v trdi tekmi Olimpijo nadstreljali s 47:11
HD Jesenice vs HK Olimpija   2 – 1 (0:0,0:0,2:1)

Nova tekma: nova zmaga za obolelega soigralca Matica NASTRANa! Mladinci so po uvodni zmagi nad selekcijo iz prestolnice države južnih sosedov tokrat prmagali tudi ekipo iz slovenske prestolnice. Vseskozi od samega začetka srečanja so prevladovali fantje v rdečih dresih. Domači trener Aleš SODJA je nasportnikovim trem peterkam zoperstavil polne štiri domače. Tempo je bil hud, pak pa se je večinoma zadrževal v gostujoči obrambni tretjini. Ob edini izključitvi v prvi tretjini (na strani Ljubljančanov) domačim ni uspelo z zadetkom kronati premoči, pa tudi sicer je mreža gostov ostala zakleta. Razmerje v strelih v prvi tretjini – 17:4 za Jesenice. Enako zgodbo je dobra stotnija gledalcev videla v drugem delu; vsaka od ekip si je prislužila po dve kazenski minuti. Domači so goste znova strahovito nadstreljali (17:2), obe mreži pa sta bili tudi po 40 minutah igre še nedotaknjeni. Obleganje gostujočih vrat se je nadaljevalo vse do 50. minute, ko je odbiti pak v ljubljansko mrežo lepo pospravil Aljaž PIVK (1:0). Nekaj zmede v gostujoči vrsti je dobre tri minute kasneje izkoristil še Tim IVANČEVIČ, ki je povišal na 2:0. Slabih sedem minut pred koncem tekme so končno tudi Ljubljančani začeli razmišljati o napadalnih akcijah. Železarji  jim razen tolažilnega gola – ob izključitvi enega od domačih napadalcev – niso dovolili, da bi pripravili nezaslužen preobrat. Razmerje strelov v zadnji tretjini – 13:5 za Jesenice.

Statistika: KLIK

Tekst in foto: Marko L.