DP dečkov (U14)
Dvorana na Bledu
22. januar 2017
Gledalcev: ni podatka

 

HK-MK-Bled dečki3 – 8 HD Jesenice logo

(1:0,1:4,1:4)

 

 

 

Gibanje rezultata:
1:0 HKMK Bled B 12′
1:1 HD Jesenice 28 PP1
1:2 HD Jesenice 35′ PP1
1:3 HD Jesenice 38′
2:3 HKMK Bed B 38′
2:4 HD Jesenice 39′
2:5 HD Jesenice 46′ SH1
2:6 HD Jesenice 48′
2:7 HD Jesenice 49′
3:7 HMK Bled 52′ PP1
3:8 HD Jesenice 56′

Streli na gol: HKMK Bled B   30 (10,10,10); HD Jesenice  34 (8,14,12)
Kazni: HKMK Bled B  4 (-,4,-); HD Jesenice   6 (-,2,6)

Sodnika: Denis Crnkić, Gašper Franc

HKMK Bled B: 1 Kuder (GK), 2 Tomažin (GK), 8 Pazlar, 25 Sitar, 17 Vilman, 5 Bohinc (C), 23 Smolej, 20 Golja, 21 Borse, 7 Oblak, 4 Babenko, 18 Titov, 19 Goličič
Trener: Aljaž Novak

HD Jesenice: 1 Škrjanc (GK), 25 Avsenek (GK), 9 Seršen, 24 Dolinar, 23 Slivnik, 19 Török (C), 12 Gasar, 16 Bergelj, 11 Dobravec, 6 Šmid, 13 Langus, 10 Krupenko, 8 Baloh, 22 Miklič, 4 Rep, 21 Adrović, 18 Kaltak, 3 Crnkić, 17 Čufer, 14 Glavič D.
Trener: Aleš SODJADuhamorno je vsakično vnovično pisanje o derbiju ekip z nasprotnih strani Mežakle. Na Bledu imajo očitno dovolj otrok v kategoriji dečkov, da se udejstvujejo v državnem prvenstvu z dvema ekipama. Zakaj se ena imenuje ekipa A, druga pa ekipa B ter koliko od teh otrok bo v nekaj letih še treniralo hokej na Bledu, vedo najbolje sami, Jeseničanom pa se je tokrat zoperstavila t.i. ekipa B. 

Domači boljši v prvem delu

Dobro so vedeli Blejci od kod jim z jeseniške strani preti največja nevarnost – od fantov iz prvega napada. Nanje so se posledično dobro pripravili, tako da udarna ost moštva Aleša SODJE v prvih dvajsetih minutah ni pičila domačih. V dokaj izenačeni igri so domači vseeno nekoliko presenetili železarje. Obe ekipi sata igrali disciplinirano, nekaj več nevarnih strelov pa je v prvi tretjini zletelo proti vratom Nejca ŠKRJANCa. Domači so v začetku dvanajste minute nekoliko presenetljivo, a povsem zasluženo povedli (1:0). Železarji v nadaljevanju tretjine niso našli pravega odgovora, tako da se je prvih dvajset minut končalo ob minimalnem vodstvu domače B ekipe. Razmerje v strelih v okvir vrat v prvi tretjini – 10:8 za Blejce.

Postavili stvari na svoje mesto

Prav gotovo je imel svojim varovancem precej za povedati trener Jesenic v odmoru med prvo in drugo tretjino. Železarji so si že po slabi minuti nadaljevanja prislužili malo kazen zaradi zadrževanja s palico. Domačim ob številčni premoči ni uspelo podvojiti svojega vodstva. V šestindvajseti minuti je zaradi spotikanja na klop za kaznovane moral še eden od domačih hokejistov, železarji pa so priložnost s pridom izkoristili slabo minuto in pol kasneje, ko so zasluženo izenačili (1:1). Vse skupaj se je ponovilo v triintrideseti minuti – najprej je bil zaradi držanja prisiljen oditi na kazensko klop eden od domačih, Jeseničani pa so ob številčni prednosti povedli natančno minuto in pol kasneje (1:2, petintrideseta minuta). “Urok” domačih kakor da bi po tistem popustil, saj so železarji dosegli še dva zadetka do konca druge tretjine. Najprej je do povišanja prišlo v osemintrideseti minuti (1:3). Le nekaj sekund kasneje so domači sicer zmanjšali na 2:3. Končni rezultat po dveh tretjinah pa so železarji postavili s svojim četrtim golom minuto in pol pred drugim piskom sirene na tekmi (2:4). Razmerje v strelih v drugi tretjini – 10:14 v korist Jesenic.

Dodobra napolnili domačo mrežo

Če je po prvih dveh tretjinah še obstajal kak dvom o tem, katera ekipa bo ob koncu zmagovalna, pa so Jeseničani vse dvome razblinili s predstavo v zadnjem delu. V šestinštirideseti minuti so si železarji najprej prislužili izključitev zaradi spotikanja. Enajst sekund kasneje so z golom kapetana ob igri z igralcem manj povišali na 2:5. Nov gol so dosegli sedemnajst sekund po tistem, ko so spet zaigrali v polni postavi in s tem že odločili zmagovalce (2:6). Ko je dobro minuto kasneje fantom iz drugega napada uspelo zabiti še sedmi jeseniški gol (2:7, devetinštirideseta minuta9, se je za trenutek zazdelo tudi, da se domačim kaj lahko pripeti tudi kak hujši poraz. V enaipetdeseti minuti je pri železarjih sledila izključitev zaradi spotikanja. Blejci so bili v igri petih proti štirim uspešni in so dobro minuto kasneje zaostanek za železarji znižali (3:7, dvainpetdeseta minuta). Zadnji gol na tekmi je padel v šestinpetdeseti minuti, ko so Jeseničani zabli še za 3:8. Razmerje v strelih v zadnji tretjini – 10:12 v korist Jesenic.

Ob koncu prisrčne pozdrave pošiljamo še zapisnikarju v blejski dvorani, saj bi nam brez njegove nesebične pripravljenosti na pomoč prav gotovo ne uspelo spisati člankov o dogajanjih na sobotni tekmi mlajših dečkov ter nedeljski tekmi v kategoriji U14.

 

Aleš Sodja, trenerAleš SODJA, trener:
“Začeli smo slabo. Mislili smo, da se bodo Bleci kar sami premagali. Domači so igrali dobro, ob koncu pa so zaradi kratke rezervne klopi precej padli. Na našo prvo peterko se vsi dobro pripravijo, zato me veseli, da so poleg fantov iz le-te, svoje dodali tudi nekateri ostali. Tekme sicer nismo odigrali ne vem kako dobro, svoj cilj pa smo dosegli.”

Tekst: Marko L.