DP mlajših dečkov (U12)
Mestna dvorana v Beljaku, Avstrija
22. december 2016
Gledalcev: ni podatka

6 – 2HD Jesenice logo

(1:2,2:0,3:0)

 

 

Gibanje rezultata:
0:1 HD Jesenice 1′
1:1 EC VSV 12′
1:2 HD Jesenice 13′
2:2 EC VSV 17′
3:2 EC VSV 23′
4:2 EC VSV 31′
5:2 EC VSV 36′
6:2 EC VSV 44′

Streli na gol: EC VSV   (ni podatka); HD Jesenice   (ni podatka)
Kazni: EC VSV   6 (2,2,2); HD Jesenice   4 (4,-,-)

Sodnik: Siegfried Kert, Michael Leitgeb

EC VSV: 2 Steiner (GK), 1 Erd (GK), 18 Uschan, 21 Tschurnig, 10 Floriantschitz, 17 Neumann, 8 Valentan, 12 Steiner, 4 Schaffer, 14 Stele, 6 Kronig, 9 Scherzer, 16 Flaschberger (C), 13 Nussbaumer, 19 Andric
Trener: Marco Pewal

HD Jesenice: 25 Glavič B. (GK), 1 Matkovič (GK), 9 Seršen, 15 Gavljak, 8 Vidic, 13 Glavič A., 24 Crnkić, 20 Rep, 14 Glavič D.(C), 4 Jan, 23 Stević, 21 Por, 6 Ulčar, 10 Črtalič, 5 Brglez, 16 Pogačnik, 12 Planinšek, 17 Bizjak, 22 Kararić, 7 Gregorič
Trener: Luka POGAČNIK
Fantastično so začeli tekmo v sosednjem Beljaku železarčki, saj so povedli po vsega dvajsetih sekundah uvodne tretjine. Šokirani domači niso uspeli hitro odgovoriti, so pa lepo priložnost za hitro izenačenje dobili sredi tretje minute, ko je zaradi nepravilne menjave (in preveč igralcev na ledeni ploskvi) na kazensko klop moral prvi Jeseničan. Prednost igralca več so železarčki domačim lepo ubranili in sredi pete minute ponovno zaigrali v popolni postavi. Stanje ni trajalo dolgo, saj so si gostje z Jesenic že v naslednji minuti prislužili novo izključitev – tokrat zaradi nabijanja na ogrado. Domačim znova ni uspelo priti do izenačujočega zadetka, tako da sta se obe ekipi spet polnoštevilni borili od konca osme minute naprej. Železarčkom je vodstvo uspelo zadržati do dvanajste minute, potem pa so domači prvič na tekmi premagali Luko MATKOVIČa, ki je tokrat branil gol fantičev (in dekleta) iz železarskega kraja (1:1, 12. minuta). Belo-črno-rdeči so premogli izvrsten odgovor na izenačenje, saj so dvainšestdeset sekund kasneje znova povedli (1:2, 13. minuta). Do konca uvodne tretjine je ostalo še dobri dve minuti in pol, v katerih domačim ni uspelo storiti česa resnično nevarnega, saj so si v štirinajsti minuti zaradi udarca s palico tudi sami prislužili prvo izključitev na tekmi. Uvodnih petnajst minut se je tako po spodbudni predstavi končalo z minimalnim vodstvom Jesenic. S podatkom o številu strelov na posamezna vrata bralcem ne moremo postreči, saj v beljaški dvorani zapisnikarji te statistike niso vodili.

Štirinajst sekund kazni je ostalo domačim še v uvodu druge tretjine. Jeseničanom v tem času ni uspelo sestaviti kake matne pozicije za domačega čuvaja mreže. Zato pa so akcijo, s katero so rezultat znova izenačili, ob koncu sedemnajste minute izpeljali mali domači orliči (2:2). V nadaljevanju je peščica gledalcev videla trd boj dveh enakovrednih ter zelo previdnih in discipliniranih  ekip. Ko so domači v triindvajseti minuti prvič na tekmi povedli (3:2), je bilo seveda še dovolj časa tudi za nov preobrat železarjev. V sedemindvajseti minuti so si Beljačani prislužili kazen zaradi spotikanja, žal pa jeseniški powerplay ni prinesel novega izenačenja našim malim borcem. Zadnji dve minuti druge tretjine nista prinesli sprememb na semaforju, tako da so po tridesetih odigranih minutah za en gol vodili domači hokejisti. 

V zadnji tretjini je domači strateg možnost za branjenje dal svojemu rezervnemu vratarju, ki je – kot se je izkazalo – svoje delo opravil brezhibno. Želje železarčkov po preobratu so se razblinile že po osmih sekundah igre v zadnjem delu, saj so domači Matkoviča premagali še četrtič in ušli na dva gola razlike (4:2). Ob koncu šestintridesete minute so nato orliči zadeli še petič (5:2). Devet minut je sicer še dovolj časa za dosego treh zadetkov, vendar je četi trenerja Luka POGAČNIKa pošla municija, če se izrazimo v vojaškem žargonu. Ničesar ni spremenila niti nova izključitev pri domačih v osemintrideseti minuti.  Je pa do spremembe prišlo še zadnjič na tekmi minuto in dvaindvajset sekund pred zaključnim piskom sirene, ko so domači s še šestim pakom v jeseniško mrežo postavili končni rezultat (6:2). 

Poraza seveda v taboru gostov niso bili veseli. Uvodna tretjina ter nekaj drugih dobrih akcij tekom tekme, pa vseeno dajejo upanje, da je moštvo trenerja Pogačnika na pravi poti.

Tekst: Marko L.