Liga EBYSL
Zagreb
13. november 2016
Gledalcev: 80

 KHL Medveščak – HD Jesenice

1 – 5 

(1:3,0:1,0:1)

Gibanje rezultata:
0:1 SERŠEN (Korošec) 6′ PP1
0:2 AVSENEK (Brun Rauh, Glavič) 9′
1:2 Čizmadija (Paulović) 20′
1:3 GLAVIČ (Brun Rauh, Tomaževič) 20′
1:4 TOMAŽEVIČ 34′
1:5 ŠTURM (Sodja) 60′

Streli na gol: KHL Medveščak   17 (9,4,4); HD Jesenice   28 (10,11,7)
Kazni: KHL Medveščak   8 (2,4,2); HD Jesenice  8 (2,4,2)

Glavni sodnik: Tomislav Grozaj
Linijska sodnika: Marko Saković, Mario Novak

KHL Medveščak: 29 Valenčič (GK), 58 Nikolič (GK), 6 Paulović, 7 Plesko, 8 Trstenjak, 10 Kegalj, 11 Vrabinčić, 13 Kopričanec, 14 Stančić T., 15 Šutevski, 17 Krikšić, 18 Tadić, 22 Poljak, 23 Crnec, 30 Joja, 40 Fičur, 46 Stubičar, 77 Čizmadija, 81 Stančić P., 87 Vuglač, 97 Smolec, 98 Bublić
Trener: Danijel Kolombo

HD Jesenice: 1 Legat (GK), 25 Kogovšek (GK), 2 Tomaževič, 3 Zor, 12 Glavič, 8 Urukalo, 5 Brun Rauh, 15 Avsenek, 6 Stojan, 21 Korošec, 9 Rajsar, 23 Sodja (C), 24 Šturm, 13 Crnović, 16 Brus, 22 Svetina E., 19 Seršen, 17 Šabanović, 4 Ivančevič, 7 Hadžić, 11 Brglez, 10 Svetina R.
Trener: Gaber GLAVIČ
Z napornega gostovanja v madžarski prestolnici dan poprej, so se fantje (in vodstvo) iz ekipe vrnili v zgodnjih nedeljskih urah, takole čez prst rečeno – ob petih zjutraj.  Nekaj ur kasneje, ne dosti čez poldne, so že pakirali svojo opremo v hramu slovenskega hokeja in se pripravljali za novo tekmo; tokrat tisto v Zagrebu. Časa za utrujenost tako rekoč ni bilo, vse misli pa so bile že usmerjene k zmagi nad sosedi iz še drugega glavnega mesta sosednjih držav v dveh zaporednih dneh. 

Zadeve hitro postavili na pravo mesto

Ekipa je v Zagreb potovala spet močnejša za dva hokejista, ki sta večer poprej odigrala tekmo v članski ekipi – Glaviča in Tomaževiča. S fanti je kot nagrado za prizadevno delo potoval tudi član U18 ekipe Zor. Železarji so utrujenosti navkljub odločno napadli v začetku tekme, pa tudi domača ekipa seveda ni stala križem rok. Zaradi držanja je bil v šesti minuti izključen domačin kegalj, železarji pa so po ekspresnem postopku povedli v powerplayu šestnajst sekund kasneje. Po podaji Korošca je namreč Jesenice v vodstvo popeljal Gašper SERŠEN (0:1). Ko je po podajah Bruna Rauha in Glaviča na dva zadetka razlike v deveti minuti povišal Rok AVSENEK, se je že rodil občutek, da bo gostovanje v hrvaški prestolnici uspešno.  Domači trener Kolombo je po drugem prejetem golu v želji po spremembi iz vrat odpoklical prvega vratarja Valenčiča in ga nadomestil z Nikolićem. Ko je bil v trinajsti minuti zaradi zadrževanja s palico izključen Šturm, so domači pritisnili za zmanjšanje zaostanka. Žiga KOGOVŠEK je ostal zanesljiv, obramba železarjev jeklena in … mreža je ostala prazna. So pa Medveščakovci zadeli v zadnji minuti prve tretjine (Čizmadija). Jezni železarji so odgovorili takoj v naslednjem napadu in osem sekund pred prvim piskom sirene z golom Gašperja GLAVIČa (podala sta Brun Rauh in Tomaževič) znova ušli na dva gola razlike (1:3). V razmerju strelov je bila razlika tesna – Jeseničani so v tem pogledu uvodno tretjino dobili z 10:9.

Povišali razliko

Lepa priložnost za še dodatno povišanje razlike se je našim fantom ponudila v petindvajseti minuti, ko je bil zaradi naleta s palico izključen domači igralec Krikšić. Dve minuti powerplaya v rezultatskem smislu nista bili uspešni. Zaradi spotikanja je bil v devetindvajseti minuti na klop za kaznovane poslan Jeseničan Hadžić. Domači so (neuspešno) odigrali dobro minuto in pol z igralcem več, potem pa je bil tudi na njihovi strani izključen igralec – Smolec zaradi igranja z visoko palico. Nekaj kasneje je sledil powerplay Jesenic, ki pa tudi ni prinesel rezultatske spremembe. So pa železarji pošteno utrudili domačo obrambo. V štiriintrideseti minuti je s sijajno solo akcijo na 4:1 za železarje povišal Blaž TOMAŽEVIČ. Novo kazen, tokrat zaradi udarca s palico, si je v 38. minuti tekme prislužil Hadžić, a to v tem delu popolnoma podrejenim in brezidejnim domačim ni pomagalo do znižanja zaostanka. Kazen izključenemu Jeseničanu je minila sredi zadnje minute druge tretjine, do odmora pa se ni zgodilo nič več pretresljivega. Razmerje v strelih v drugi tretjini – 4:11 za Jesenice. 

Utrujeno, a suvereno do nove zmage

V zadnji tretjini je mesto med jeseniškima vratnicama trener Glavič ponudil tudi Juretu LEGATu. Fant je z nalogo opravil odlično, saj je vse do konca tekme ostal nepremagan. Ampak pojdimo lepo po vrsti, tako, kakor so se zadeve dogajale. V zadnji tretjini je že po oseminpetdesetih sekundah na hlajenje moral Medveščakov igralec Kegalj (spotikanje). Železarji se prav dosti niso naprezali, utrujenost, nerazpoloženi domači in zanesljivo vodstvo so opravili svoje in ostalo je pri treh golih razlike med tekmecema. Zadnja tretjina sicer ni ponudila prav osupljivega hokeja, fantje pa so menda z mislimi že bili pri povratku v domači kraj, ob domače ognjišče in …predvsem toplo posteljo. Utrujenosti navkljub so tudi v zadnji tretjini pokazali več volje in znanja od domačih. zaradi udarca s palico si je zadnjo izključitev na tekmi v enaipetdeseti minuti prislužil Tomaževič, igralci v modrih dresih pa niso našli načina, da bi spravili pak za hrbet jeseniškega čuvaja mreže. Za dobro mero zadovoljstva, miren spanec in odličen občutek je v zadnji minuti s še petim jeseniškim golom poskrbel Jaka ŠTURM po podaji kapetana Sodje. Razmerje strelov v zaspani zadnji tretjini pa je bilo 4:7 v korist železarjev.

img_7145Gaber Glavič, trener železarjev:
“Najprej bi rad komentiral tekmo proti MACu, saj včeraj nisva imela časa. V preteklosti so nas ti nasprotniki edini res nadigrali. Tokrat pa smo jim bili blizu, zares blizu. Manjkalo je kar nekaj mojih fantov, pa vseeno smo bili dovolj nevarni, da bi tekma lahko šla v katerokoli smer. Ne bom rekel, da smo bili boljši, ker to bili nismo, ampak smo se pa Madžarom v zadnjem letu zelo približali. Zelo sem bil zadovoljen s pristopom svojih fantov.

Kar pa se tiče zagrebške tekme, pa smo samo nadaljevali z dobrim delom iz Budimpešte. Fantje so upoštevali moja navodila in rezultat je bil najprej viden na ledeni ploskvi, kasneje pa tudi na semaforju. Všeč mi je, da smo tudi v powerplayu začeli več streljati. Imamo ideje, a pogosto zamudimo trenutek, ko bi bilo potrebno ustreliti, potem pa si moramo pač naprej podajati. Včeraj je to delovalo veliko bolje. Zaradi obolelih in odsotnih zaradi študijskih obeznosti, sem priložnost ponudil tudi Maticu Zoru. Fant jo je dobro izkoristil. Vidim, da je inteligenten in prizadeven in je popolnoma izkoristil moje zaupanje. 

Sledi gostovanje v Debrecenu in takoj naslednji dan še v Zalogu. Fantje se nad napornim ritmom ne pritožujejo, saj se zavedajo, da gre tako rekoč za njihovo službo. Ali bodo opravljali to, ali pa pač katero drugo … nikjer ne bo lahko …”

Tekst: Marko L.
Foto: medvescak.com, Marko L.