DP dečkov (U14)
Dvorana v Zalogu, Ljubljana
25. september 2016
Gledalcev: 60

HK Slavija Jr. – HD Jesenice 

2 – 7

(1:1,0:2,1:4)

Gibanje rezultata:
0:1 HD Jesenice 2′
1:1 HK Slavija Jr. 5′
1:2 HD Jesenice 32′
1:3 HD Jesenice 37′
1:4 HD Jesenice 45′
1:5 HD Jesenice 48′ SH1
1:6 HD Jesenice 49′
1:7 HD Jesenice 58′
2:7 HK Slavija Jr. 60′

Streli na gol: HK Slavija Jr.   16 (7,4,5); HD Jesenice   46 (16,17,13)
Kazni: HK Slavija Jr.   2 (2,-,-); HD Jesenice   10 (4,-,6)

Sodnika: Jaka Čertanc, Gregor Režek

HK Slavija Jr.: 1 Kolin (GK), 69 Valentič, 4 Čosić (C), 5 Pečnik, 9 Pezdir, 39 Kocjančič, 6 Breznik, 13 Bitenc, 14 Beričič, 17 Ilovar, 7 Predalič, 22 Škerjanec, 23 Marc, 53 Pogačar, 65 Šiftar
Trener: Uroš Haler

HD Jesenice: 1 Škrjanc (GK), 25 Avsenek (GK), 9 Sršen, 24 Dolinar, 23 Slivnik, 19 Török (C), 13 Langus, 6 Šmid, 22 Miklič, 7 Rijavec, 11 Dobravec, 8 Baloh, 12 Gasar, 21 Adrović, 16 Bergelj, 5 Korošec, 3 Crnkić, 14 Glavič, 17 Čufer, 10 Krupenko, 18 Kaltak, 20 SintičPrvo gostovanje v novi tekmovalni sezoni je ekipi U14 prineslo pot do obrobja Ljubljane. Tekme v Zalogu med domačimi in jeseniškimi ekipami v zadnjih sezonah v nobeni kategoriji niso več podobne igri mačke z mišjo, kot se je to dogajalo v nekih drugih časih, tako da je tudi četa trenerja Aleša SODJE morala odpotovati na tekmo s primerno resnostjo.

Rezultatsko izenačen uvodni del

Železarji so začeli furiozno in že v drugi minuti povedli. Igralci drugega napada so z lepo kombinacijo presenetili domačo obrambo in Jeseničane povedli v vodstvo. Dobre tri minute kasneje so domači po nezbranosti v jeseniški obrambi še uspeli rezultat izenačiti. Šesta minuta tekme je prinesla prvo izključitev pri Jeseničanih, saj je zaradi naleta s palico za dve minuti na hlajenje moral eden od napadalcev. Domačim v powerplayu ni uspelo resneje ogroziti Nejca ŠKRJANCa, ki je branil jeseniška vrata.  V nadaljevanju so vse niti igre v svoje roke (in seveda na palice) prevzeli železarji, ki pa proti dobro organizirani domači obrambi niso bili uspešni. Do novega vodstva ni pomagala niti izključitev pri domačih v 13. minuti (udarec s kolenom). Tik pred koncem kazni za domače so si železarji tudi sami prislužili novo malo kazen zaradi nabijanja na ogrado, rezultat pa je tudi po naslednjih dveh minutah ostal izenačen. Zadnje štiri minute uvodne tretjine so ponovno minile ob prevladi naših fantov, na semaforju pa je do izteka igralnega časa ostalo pri rezultatu iz pete minute. Domači so v prvih dvajsetih minutah sprožili sedem strelov v okvir vrat jeseniškega vratarja, Jeseničani pa so bili na drugi strani nevarni šestnajstkrat.

Vodstvo po drugi tretjini

Dominanca železarjev se je nadaljevala tudi v drugi tretjini. Predvsem je ugajal prvi jeseniški napad. Domači so še naprej z borbeno igro preprečevali poizkuse naših fantov, da bi znova prešli v vodstvo. Tudi domači vratar je polovil nekaj “težkih” pakov, tako da se je tekma pravzaprav morala prevesiti v svojo drugo polovico preden so železarji znova dosegli zadetek. V 32. minuti je tako prvi napad dosegel gol za zasluženo vodstvo. Jeseničani so v nadaljevanju spet prevladovali in po golu kapetana v 37. minuti prvič na tekmi ušli na dva zadetka razlike (1:3). Nobena od ekip si v tem delu tekme ni prislužila kazenskih minut. Statistiki so ob koncu drugega dela našteli štiri strele v okvir jeseniških vrat in kar sedemnajst poizkusov proti vratom domačega čuvaja mreže.

Učinkovitih zadnjih dvajset minut

V stilu iz uvodnih dveh tretjin se je nadaljevala tudi zadnja. Slabih pet minut je trajalo, da so naši fantje znova dosegli zadetek proti utrujenim domačim, znova pa so ga dosegli igralci prvega napada (1:4, 45. minuta). Zaradi napačne menjave so si železarji prislužili kazen v 47. minuti tekme, vse skupaj pa so začinili s shorthanded golom dobro minuto in pol kasneje (1:5). Najbrž ni potrebno posebej poudariti, da je bil gol znova plod akcije prvega napada. Šestnajst sekund po petem jeseniškem golu so bile moči na ledeni ploskvi znova izenačene, fantje iz prvega napada pa so potrebovali še dodatnih sedem sekund za šesti zadetek na tekmi (1:6, 49. minuta). Zadnji, sedmi gol na tekmi, so železarji dosegli na prelomu 57. in 58. minute tekme, kdo pa ga je dosegel, pa najbrž ni potrebno več posebej poudarjati. Triinpetdeset sekund pred zaključnim piskom sirene so si Jeseničani prislužili še zadnjo kazen (nalet s palico), domači pa so 22 sekund kasneje s svojim drugim golom rahlo ublažili poraz. Razmerje v strelih v zadnji tretjini – 5:13 v korist Jesenic.

Aleš SODJA, trener:
V nekaterih ozirih se vidi napredek moštva, ni bilo prav grozno slabo. Vlečni konj moštva je sicer prvi napad. Pogrešam resnejši prispevek ostalih napadov, morali se bodo še precej bolj potruditi. Domači so igrali zelo borbeno in se organizirano branili. V tem trenutku za kaj več očitno ne premorejo kvalitete, našo pa bomo testirali v tekmah proti naslednjim tekmecem.”

Tekst: Marko L.