Lepa septembrska sobota je tudi v Športni dvorani Podmežaklo postregla z lepim dogodkom – prvič v novi sezoni so se namreč predstavile ekipe U10, ki sicer v tekmovalnem smislu sezone še nimajo organizirane. Moštva se srečujejo na turnirjih skozi vso sezono, tale današnji pa je bil nekako pripravljalni, lahko pa mu rečemo prijateljski.

Kot čisto takega – prijateljskega torej – ga gotovo niso vzeli otroci. Če bolje pomislimo, ga kot povsem prijateljskega niso vzeli niti nekateri starši.

img_6736

“Dej ga!”
“Zbiiij!”
” A misl’š že kej ustat, ***emu boga?!”

…se tu in tam zasliši s tribune. Ampak otroci v svoji zavzetosti takih vzklikov najbrž sploh ne slišijo. Pravzaprav – upamo, da jih ne slišijo. Večina obiskovalcev je sicer povsem mirnih, zaploskajo pa le na spodbudo napovedovalca. Brez dvoma pa pozorno spremljajo dogajanje na ledeni ploskvi, saj tam spodaj drsajo, se borijo, streljajo in padajo njihovi otroci, bratci, pa menda tudi kaka sestrica, vnuki, nečaki … pa tudi prijatelji in znanci.Paki letijo v mreže, tja gor nekam pod strop se zmagovalno dvigajo roke, otroci se veseli objemajo po doseženem zadetku. Spet drugi se jezijo, pa vprašujoče zrejo k trenerju in zbegano iščejo obraze staršev na tribuni. Tak je pač otroški hokej in – radi ga imamo.

img_6777

Kar deset tekem je bilo odigranih med dvema ekipama z Bleda (HKMK Bled 1&2), Ljubljane (HK Olimpija 1&2), ter Jesenic (HD Jesenice 1,2&3). Rezultati na takih turnirčkih niso pomembni in se nikamor ne beležijo. Če pa človek takole – kakor mimogrede – po končanem turnirju o rezultatih vpraša otroke, pa bodo do pičice natančno znali povedati koga so premagali in s kakšno razliko. Spomin tu in tam morda zašepa le ob porazih, ampak … to je pa ja razumljivo.

Tale krajši sestavek menda lahko končamo z delčkom tiste stare, ki jo – vsaj upamo da – vsi poznamo:

… naj sinóv
zarod nov
iz vas bo strah sovražnikov!

P.S. Govora pa je seveda o hokeju in o hokejskih nasprotnikih ?

Več fotografij si lahko ogledate na Facebook strani HD Jesenic: KLIK
Tekst in foto: Marko L.

img_6776