DP mlajših dečkov (U12)
2. tekma razigravanja za uvrstitev od 5. do 8. mesta
Športna dvorana na Zlatem polju, Kranj
16. marec 2016
Gledalcev: ni podatka

HK Triglav – HD Jesenice

2 –  0

(0:0,1:0,1:0)

Gibanje rezultata: 1:0 HK Triglav PP1 28′, 2:0 HK Triglav PP1 35′

Streli na gol: HK Triglav   28 (11,8,9); HD Jesenice   10 (1,3,6)
Kazni: HK Triglav   8(-,6,2); HD Jesenice   24 (4,16,4)

HK Triglav:  1 Hafner (GK), 2 Vogrinc, 15 Šlibar, 10 Košir, 5 Borzatta Hafner, 8 Bitežnik, 3 Arh, 6 Bertoncelj, 9 Brajlih, 18 Vetrnik, 7 Štern, 13 Zupan Škrlj, 11 Nemeček, 16 Vesel, 14 Kuhar L., 17 Kuhar M
Trener: Domen Jemec

HD Jesenice: 1 Avsenek (GK), 25 Glavič (GK), 24 Crnkič, 5 Bergelj, 20 Rep, 5 Korošec, 11 Sintič, 8 Vidic, 18 Kaltak, 15 Gavljak, 7 Glavič A., 23 Stević, 14 Glavič D., 21 Adrović, 22 Šmid, 10 Krupenko, 4 Jan, 9 Seršen
Trener: Gaber Klinar

Sodnika: Blaž Javornik, Matevž Mali

Tudi druga “polfinalna” tekma za uvrstitev od petega do osmega mesta se je mlajšim dečkom žal ponesrečila. Da zadeve ne bodo stekle v pravo smer, je dala slutiti že nepravilna menjava v železarski četi sredi četrte minute tekme. Jeseničani so se znašli v situaciji, ko je bilo treba z igralcem manj braniti gol Gregorja AVSENEKa. Že tudi sicer bistveno agresivnejši domači so stisnili železarje pred gol, a se je našim ml.dečkom vseeno uspelo ubraniti. Vse naslednje minute so bili Kranjčani bistveno nevarnejši od čete trenerja Gabra KLINARja, ki je v tej tekmi pogrešala tudi kakega pomembnega igralca. Kljub temu so fantje in dekle prikazali primerno mero borbenosti vsaj v obrambi, če že v napadu ni šlo prav briljantno. V enajsti minuti se je železarjem zaradi naleta s palico primerila nova izključitev, a so tudi ob priliki tega kranjskega powerplaya mrežo svojega vratarja naši fantje ohranili nedotaknjeno. Rezultat je vse do konca uvodnih petnajstih minut ostal pri začetnih 0:0, so pa statistiki v tem delu našteli kar enajst poskusov domačih in le enega železarjev.

Zdelo se je, da podobnega obleganja železarji ne bodo zdržali v nedogled. K sreči se je v 19. minuti zaradi udarca s kolenom tudi domačim primerila izključitev. Ko se je tik pred iztekom omenjene kazni Kranjčanom primerila nova – tokrat zaradi udarca s komolcem – se je že zdelo, da železarji lahko tudi povedejo. Dva zaporedna powerplaya žal nista prinesla tako želenega zadetka v domačo mrežo. Zaradi naleta na ogrado je nato sledila tudi izključitev na jeseniški strani, a so se moči na ledu k sreči hitro spet izenačile, saj je bil le sedemnajst sekund kasneje zaradi zadrževanja s palico izključen tudi eden od Triglavanov. Intenzivnost dogajanja se je v naslednjih minutah nekoliko zmanjšala, obe mreži pa sta še vedno ostajali nedotaknjeni. Do spremembe tega stanja je prišlo v 28. minuti tekme, ko so si Jeseničani najprej prislužili malo kazen zaradi udarca s palico, sedemnajst sekund kasneje pa so domači v powerplayu povedli. Že v naslednji minuti je sledila disciplinska kazen za enega od železarjev. Že tako oslabljena četa  Jeseničanov je tako ostala še nadaljnjih deset minut brez igralca prvega napada, v lovu za izenačenjem pa se je to še kako poznalo. Da bi bila mera polna, je 35 sekund pred koncem druge tretjine sledila še izključitev zaradi udarca s kolenom, vendar pa je k sreči mreža jeseniškega vratarja mirovala do drugega piska sirene na tekmi. V drugi tretjini so domači sprožili osem strelov v okvir vrat Avseneka, anemični Jeseničani pa zopet skromne tri proti domačemu vratarju.

Še najbolj enakovredni domačim so bili Jeseničani v zadnji tretjini. V tekmovalnem smislu so se sicer zadeve zaključile že v 35. minuti, ko je zaradi držanja najprej prišlo do izključitve v četi železarjev. Domači so v powerplayu 49 sekund kasneje dosegli še drugi zadetek in povedli z 2:0. Dobri dve minuti kasneje je zaradi spodnašanja na klop za kaznovane moral tudi eden od kranjskih mladih hokejistov, Jeseničanom pa vse skupaj ni pomagalo, da bi dosegli vsaj časten zadetek. Še zadnjo kazen so si železarji prislužili v predzadnji minuti tekme (spotikanje), a zadeva k sreči več ni prinesla rezultatske spremembe. Železarčki bodo tako po dveh porazih proti Triglavu v tekmah proti celjskim vrstnikom odločali o končnem sedmem mestu v državnem prvenstvu.

Tekst: Marko L.
Foto: zurnal24.si