DP mlajših dečkov (U12)
Dvorana Podmežaklo
26. december 2015
Gledalcev: 65

 HD Jesenice – KHL Zagreb

0 – 2

(0:1,0:1,0:0)

Gibanje rezultata: 0:1 KHL Zagreb 5′, 0:2 KHL Zagreb 17′

Streli na gol: HD Jesenice   16 (5,6,5), KHL Zagreb   23 (11,7,5) Kazni: HD Jesenice   8 (4,2,2), KHL Zagreb   2 (-,2,-)

HD Jesenice: 1 Avsenek (GK), 25 Glavič B.(GK), 13 Langus (C), 24 Crnkič, 5 Bergelj, 20 Rep, 5 Korošec, 19 Grašič, 11 Sintič, 8 Vidic, 18 Kaltak, 21 Adrović , 14 Glavič D., 22 Šmid, 10 Krupenko, 4 Jan, 9 Seršen, Trener: Gaber Klinar

KHL Zagreb: 43 Stunković (GK), 78 Pregorec Badel (GK), 87 Bezuk. 45 Slovinac J., 6 Šimunković, 53 Marinković, 83 Kumanović (C), 46 Švarc, 25 Alić, 27 Bokšić, 67 Ljubičić, 41 Slovinac L., 75 Juretić, 63 Tomica, 84 Zovko, 5 Stipković, 38 Čurla, 3 Banek, 40 Svjetličić Trener: Mladen Jarčov

Sodnika: Uroš Franc, Robert Bohinc

IMG_2562[1]

Nekaj dni po odmevni zmagi na Bledu so se mlajši dečki po robu poskušali postaviti vrstnikom iz Zagreba. V uvodnih petnajstih minutah je bilo prisotne preveč nediscipline v igri, fantje pa so bili tudi premalo agresivni. V bistvu je v prvih petnajstih minutah najboljši vtis v domači vrsti zapustilo prav edino dekle, ki se je s Hrvati neustrašno spuščalo v dvoboje. V peti minuti tekme so se domači prvič spravili v resnejše težave, saj je zaradi oviranja eden od železarjev moral na kazensko klop. Gostje so priložnost igre z igralcem več s pridom in hitro izkoristili, saj so vodilni gol dosegli po vsega enaindvajsetih sekundah powerplaya. Domači so v nadaljevanju poizkušali rezultat izenačiti precej jalovo, pa vseeno v eni od akcij pak spravili za hrbet gostujočega vratarja. Sodnika sta gol razveljavila zaradi predhodnega igranja domačih z visoko palico. Resnici na ljubo je bila gostujoča ekipa v prvi tretjini mnogo konkretnejša in nevarnejša, domače pa je pred še višjim zaostankom z odličnimi posredovanji reševal vratar Gregor AVSENEK. Pol minute pred koncem uvodne tretjine se je domačim zaradi spodnašanja pripetila nova mala kazen, vendar Zagrebčani v preostalih 30 sekundah niso uspeli zatresti domače mreže.

IMG_2563[1]

Minuta in pol kazni je torej domačim ostala za uvod v srednjo tretjino. Da bi bile zadeve še težje, je 39 sekund po začetnem metu v tej tretjini pri domačih prišlo do nove izključitve. Domači so z dvema igralcema manj zdržali 39 sekund, nato pa prejeli drugi gol le deset sekund pred iztekom prve kazni. V nadaljevanju je bila igra na obeh straneh dokaj enakovredna. Tudi gostje so si zaradi spotikanja v 24. minuti prislužili prvo izključitev; domači so sicer resno pritisnili in goste večinoma držali v njihovi obrambni tretjini, gola za zmanjšanje rezultata pa jim žal ni uspelo doseči. V enem od napadov pred koncem druge tretjine so domači po mnenju marsikoga menda vseeno premagali gostujočega vratarja, ki pa je s svojimi nožnimi ščitniki pak pokril tako,da se ga s prostim očesom ni videlo. Po prekinitvi je pak seveda pobral, sodnika pa sta ocenila, da pred tem ni prešel golove črte. V drugi tretjini so sicer domači odigrali bistveno bolje, manjkal pa je kak (regularen) zadetek.

IMG_2568[1]

Tudi v zadnji tretjini četa trenerja Gabra KLINARja ni vrgla puške v koruzo, temveč je goste odločno napadla. Obe ekipi sta igrali dokaj trdo obrambo, streli v okvir vrat so bili na obeh straneh redki. V eni od menjav so gostje nekaj sekund aktivno igrali kar s sedmimi igralci, sodnika pa navkljub burnim protestom domače klopi (pa tudi tribun) nista opazila (pa tudi ne dosodila) ničesar. Edina statistična sprememba ¸v zadnjih petnajstih minutah je tako izpadla izključitev na domači strani 33 sekund pred koncem tekme. Domači so zadnjih nekaj sekund poskušali storiti kaj več brez vratarja in z dodatnim napadalcem na ledeni ploskvi, a je gol gostov do izteka 45. minute ostal zaklet.

IMG_2574[1]

Železarčkom za pristop v drugi in tretji tretjini prav gotovo ni česa očitati, z nekaj več sreče pa bi tudi rezultat lahko bil bolj ugoden. Bolje bi se menda lahko razpletlo tudi ob drugačnih sodniških odločitvah, dosti o tem pa je imel po tekmi povedati tudi pošteno besni domači trener. Po toči zvoniti je sicer vedno prepozno, brez doseženega zadetka pa se zmagati pač ne da. Gostom je za prikazano borbenost potrebno čestitati, domačo četo pa še naprej spodbujati za prizadevno delo.

Tekst in foto: Marko L.