DP dečkov
Dvorana Dom sportova, Zagreb
22. november 2015
Gledatelja: 45

KHL Zagreb – HD Jesenice 

3 – 7

(0:0,2:4,1:3)

Streli na gol: KHL Zagreb  12 (3,5,4) , HD Jesenice   45 (16,14,15)
Kazni: KHL Zagreb  6 (-,2,4), HD Jesenice   18 (2,2,14)

Sodnika: Miro Smerdelj, Mario Novak

KHL Zagreb: 1 Mikulić (GK9, 2 Pejaković, 6 Šimunković, 21 Modrušan, 26 Špiljar, 30 Lihtenvalner, 35 Marinković, 39 Gutowski, 42 Joureau, 45 Digula, 48 Vukovojac-Dugan, 49 Radonić, 50 Cerovac, 60 Varga, 83 Kumanović, 85 Matuška, 87 Bezuk, 96 Čiček
Trener: Filip Puzić

HD Jesenice: 20 Avsenek  (GK), 25 Škrjanc (GK), 3 Verdnik, 5 Škof, 7 Rijavec, 8 Baloh, 9 Potočar, 10 Podlipnik, 11 Dobravec, 12 Gasar, 13 Kobal, 15 Svetlin, 17 Čufer,  18 Langus, 22 Miklič, 23 Slivnik, 24 Dolinar
Trener:Luka POGAČNIK

Trener dečkov Luka Pogačnik je pred naporno in zamudno potjo v hrvaško prestolnico doma pustil tri najboljše igralce svoje ekipe – napadalca Matica Töröka, branilca Filipa Farteka in vratarja Gašperja Panjtarja. Vsi omenjeni trije so dan poprej odigrali tudi tekmo v kadetski kategoriji, tako da jim je počitek prav gotovo prišel kar prav. Tudi sicer je trener popolnoma premešal svoje peterke in več priložnosti za dokazovanje proti najslabši ekipi v ligi ponudil fantom, ki so proti Bledu igrali manj. Običajna tretja peterka je tako dobila najpomembnejšo nalogo igranja prve, preostanek najboljših pa se je preselil na začelje sodelujočih. V vratih je tekmo začel Nejc ŠKRJANC, ki je tudi zbral svoje prve “kadetske” minute  dan prej.

Prva tretjina je tako minila ob “mučenju paka” pri obeh ekipah, čeprav je brez dvoma potrebno povedati, da so bili Jeseničani pač prepričljivo boljša ekipa. To potrjuje tudi razmerje v številu strelov (3:16 za železarje), manjkalo pa je nekaj zbranosti pri zaključkih akcij. Edina izključitev na domači strani železarjem prav tako ni prinesla rezultatske prednosti, mreži pa sta ostali nedotaknjeni vse do zaključka uvodnih dvajsetih minut.

Tudi uvod v drugo tretjino ni ponudil razlogov za zadovoljstvo gostujoči ekipi, saj je novopečena prva peterka gol dobila že po osmih sekundah igre. Do izenačenja je prišlo po dobrih štirih minutah nadaljevanja. V vodstvo so Jeseničani prišli v 32. minuti, vendar vse skupaj ni trajalo dolgo. Domači so namreč presenetljivo izenačili v 35. minuti tekme. V 39. in 40. minuti je nato za nekoliko bolj sproščeno pričakovanje zadnje tretjine poskrbela naveza tistih, na katerih tudi sicer leži največji del bremena na ostalih tekmah.

V zadnji tretjini je priložnost za branjenje jeseniških vrat dobil še Gregor Avsenek. Tretjino sicer lahko poimenujemo branilska, saj sta vse preostale jeseniške zadetke prispevala branilca. Najprej je v 44. minuti na tri zadetke razlike za železarje povišal prvi (2:5). Nov “branilski” gol njegovega kolega je sledil v 48. minuti (2:6). Domači so malega vratarja Jesenic edinkrat premagali v 51. minuti, ko so znižali na 3:6, vendar pa zmaga v nobenem trenutku ni bila ogrožena. Še zadnjič na tekmi se je mreža zatresla v 57. minuti, ko je vnovič zadel prvi strelec iz tega zadnjega dela tekme.

Zanesljiva zmaga je bila tako vknjižena, trener (in z njim nekateri starši) pa je tudi dobil jasen vpogled v trenutne sposobnosti svojih varovancev – predvsem tistih, ki v tem trenutku pač še niso na nivoju svojih starejših kolegov. Ampak brez panike – pridno trenirati, za vsako stvar je potreben čas!

Tekst: Marko L.
Foto: Anita Mrak