DP mlajših dečkov (U12)
Dvorana Podmežakla, Jesenice
14. november 2015
Gledalcev: 45

 HD Jesenice  – KHL Medveščak

4 – 2

(3:1,1.0,0:1)

Streli na gol: HD Jesenice  20 (6,8,6), KHL Medveščak    9 (4,2,3)
Kazni: HD Jesenice  6 (2,4,0), KHL Medveščak   36 (6,28,2)

HD Jesenice: 1 Avsenek (GK), 25 Matkovič(GK), 13 Langus (C), 24 Crnkič, 12 Bergelj, 20 Rep, 5 Korošec, 19 Grašič, 11 Sintič, 8 Vidic, 18 Kaltak, 15 Gavljak, 21 Adrović, 14 Glavič D., 22 Šmid, 10 Krupenko, 4 Jan, 9 Seršen
Trener: Gaber Klinar

KHL Medveščak: 33 Čavić, 71 Penzer, 23 Filipović, 11 Maričak, 15 Soldić, 9 Završki, 55 Vukadin, 62 Čeak, 53 Bestić, 28 Drugović, 67 Polonijo, 20 Kašparek, 77 Šimat, 17 Kurjaković, 16 Kuljak, 43 Borošak
Trener: Mario Jurković

IMG_2148[1]

Po nekaj slabših predstavah, so tokrat mlajši dečki trenerja Gabra KLINARja zopet odigrali bolje in zmagali proti Medveščaku. Tekmo je zaznamovala živčnost pri gostih; to velja tako za strokovno vodstvo, ki je že vse od samega začetka tekme poskušalo s pritiski na sodnika, kakor tudi za nekaj prenapetih staršev na tribunah, ki se zares niso izkazali s svojim obnašanjem. Sicer pa se take cvetke pojavljajo v vseh okoljih, tudi našem domačem.
Uvod je pripadel domačim, saj so si gostje že v triintrideseti sekundi tekme prislužili prvo izključitev. Uvodni nalet domačih je minil brez doseženega zadetka in v nadaljevanju sta ekipi odigrali nekaj minut dokaj enakovredno. Zadrževanje s palico je v začetku sedme minute gostom prineslo novo malo kazen, ob tem pa tudi burne proteste gostujočega trenerja. Morda sicer sodnika nista najbolje opravila svojega dela, a za oceno le-tega ni zadolžen gostujoči trener. Še manj pa so za izbruhe in razbijanje po tribunah zadolženi starši, ki s takim vedenjem tudi svojim malčkom dajejo kaj slab vzgled. Ko je dobro minuto in pol kasneje zaradi enake kazni na kazensko klop moral še en Zagrebčan, se je železarjem zares ponudila lepa priložnost. Pol minute igre z dvema igralcema več še ni prineslo gola. Je pa zato ta, prvi na tekmi, padel sredi devete minute srečanja, ko je ekipa v rdečih dresih še imela prednost igralca več. Le 52 sekund kasneje so domači povedli z 2:0 po lepi akciji prvega napada. Zaradi igranja z visoko palico je na tudi na domači strani ob koncu dvanajste minut prišlo do izključitve. Številčno prednost na ledeni ploskvi so igralci Medveščaka hitro izkoristili, saj so prvič na tekmi zadeli le dvajset sekund kasneje. K sreči so domači imeli odličen odgovor  in so v naslednji minuti ponovno pobegnili na dva zadetka razlike. Prva tretjina se je z rezultatom 3:1 za domače tudi končala. Domači so v prvih petnajstih minutah sprožili šest strelov proti golu gostov (in bili torej kar 50%), gostom pa je uspelo štirikrat streljati v okvir vrat Gregorja AVSENEKa.

IMG_2132[1]

Druga tretjina je potekala ob podobni igri –  domači so bili nekoliko aktivnejši, gostje pa živčnejši. Komentiranje in protestiranje proti sodniškim odločitvam se je nadaljevalo tako z gostujoče klopi, kakor tudi s tribun. Prvo malo kazen so si zaradi spotikanja gostje prislužili sredi devetnajste minute tekme, svoj gol pa so ob manjku igralca pa so uspešno ubranili. Enaindvajseta minuta je prinesla tudi izključitev za domače moštvo (zadrževanje s palico). V 23. minuti tekme sta si sledili zaporedni izključitvi pri Zagrebčanih (najprej zaradi spotikanja, nato še zaradi udarca s palico). O burnih protestih na tem mestu nima več smisla razpravljati. Domači so v nadaljevanju krenili v hiter napad, ki so ga Zagrebčani na svoji modri črti ponovno zaustavljali s prekrškom, vendar je v nadaljevanju akcije ekipa železarjev vseeno dosegla še četrti zadetek na tekmi (4:1). Prvi od že prej izključene dvojice gostov se je tako vrnil na ledeno ploskev, na kazensko klop pa je moral fantič, ki je v akciji pred zadetkom zagrešil nov prekršek (spotikanje). Ponovno sta nekaj časa za pojasnjevanje gostujočemu strokovnemu štabu porabila sodnika. Številčno prednost domačih je nekoliko podrla nova izključitev v vrstah železarjev ob koncu 24. minute tekme. Nadaljevanje igre ni prineslo novega zadetka. V enem od prerivanj pred domačim golom je v zadnji minuti druge tretjine eden od gostujočih igralcev nekoliko preveč jezikal ob prekinitvi igre, tako da si je prislužil deset minutno disciplinsko kazen. Da bi bila mera polna, si je enako neumnost ob pisku sirene privoščil še drugi Zagrebčan in seveda dobil enako kazen. V drugi tretjini so železarji gol gostov ogrozili osemkrat, proti svojim vratom pa so dopustili le dva strela.

IMG_2130[1]

Solidna prednost treh zadetkov pred začetkom zadnje tretjine je železarjem vlivala samozavest, vendar se ob premajhni zbranosti stvari kaj hitro lahko obrnejo v neželeno smer. K sreči se četi trenerja Klinarja kaj podobnega tokrat ni zgodilo. Pravzaprav bo šla prav zadnja tretjina tekme kaj hitro v pozabo, saj se z izjemo dogajanja v osemintrideseti minuti ni kaj dosti dogajalo. V omenjeni minuti je najprej za novo gostujočo izključitev poskrbel s spotikanjem eden od Zagrebčanov. Domači nove priložnosti za povišanje vodstva niso izkoristili. Prav nasprotno! Nekaj nezbranosti v domačem taboru je botrovalo hitremu pobegu enega od igralcev Medveščaka, vse skupaj pa se je končalo s t.i. shorthanded golom (golom ob igri z igralcem manj, op.p.).Prav dosti razburljivega se v zadnjih osmih minutah tekme ni več dogajalo in domači so osvojili tako zelo želeno zmago. V zadnji tretjini so domači streljali proti golu Medveščaka šestkrat, Zagrebčanom pa so dopustili le tri strele na svoja vrata.

IMG_2120[1]

Gaber KLINAR, trener mlajših dečkov:
“Prvo tretjino smo kar lepo in učinkovito odigrali, potem pa so igralci začeli igrati “po svoje” in se mučili do konca tekme. Namesto, da bi nasprotniku zabili se kak gol in sproščeno igrali do konca, smo morali na koncu paziti na rezultat.”

Pa še zanimivost iz dvorane: semafor na eni strani (nad gostinskim lokalom) prikazuje gostujočo ekipo kot Medveščak, na drugi strani (nad novo polkrožno tribuno) pa kot Nedveščak. Pri programiranju se zadeva sicer vtipka enkrat za oba semaforja…

IMG_2116[1]

Tekst in foto: Marko L.