DP U19
Športna dvorana Podmežakla, Jesenice
16. oktober 2015
Gledalcev 80

 

 HD Jesenice – HK Slavija Jr.

4 – 3 (OT)

(0:1,2:1,1:1, – 1:0)

Strelci: 0:1 Kujavec 15′, 1:1 KAPEL (Brun Rauh, Urukalo) 24′, 2:1 KAPEL (Glavič, Brus) 26′, 2:2 Ferle (Vidic) SH1 27′, 2:3 Jeriha (Bohinc) 47′, 3:3 KAPEL (Urukalo, Trkulja) 55′, TRKULJA (Urukalo, Kapel) 61′ (OT) 

Streli na gol: HD Jesenice 39  (9,11,18,-1), HK Slavija Jr.  18 (4,8,6, -)
Kazni: HD Jesenice 6 (2,4,-, -), HK Slavija Jr. 10 (2,4,4, -)

HD Jesenice: 25-Kogovšek (GK), 1-Legat (GK), 8-Urukalo, 15-Brun Rauh, 12-Glavič (C), 18 Kapel, 9 Trkulja, 20-Tarman, 16-Brus, 22-Svetina E., 19-Sršen, 11-Brglez, 21-Korošec, 13-Crnović, 24-Šturm, 6 Rajsar, 23-Sodja, 7 Šabanović, 10 Pavlič, 4 Ivančevič, 17-Svetina R., 14-Pretnar
Trener: Gaber GLAVIČ

HK Slavija Jr.: 1 Dvoršak (GK), 33 Sotlar (GK), 18 Keber, 6 Širovnik, 8 Jeriha, 9 Kujavec, 26 Poklukar, 12 Leben, 14 Bohinc, 15 Železnik (C), 19 Miklavčič, 20 Vidic, 21 Kisovec, 22 Trškan, 24 Bernard, 25 Ferle, 87 Glavan
Trener: Gorazd Rekelj

Sodnik: Luka Kamšek
Linijska sodnika: Matej Arlič, Anže Bergant

IMG_1865[1]

 

Kot je že v navadi v zadnjih sezonah, je tudi tokratni jeseniško-zaloški obračun postregel z dramo. Domači so v prvih minutah sicer igrali nekoliko aktivneje od svoji vrstnikov iz ljubljanskega predmestja, prav posebej nevarni za gol Sotlarja pa niso bili. Roko na srce – še manj nevarni za vrata Žige KOGOVŠKA so bili gostje. Do posebej lepih priložnosti ni prihajala ne ena, ne druga ekipa. Železarji so nekaj več časa od svojih nasprotnikov sicer prebili v napadalni tretjini, večinoma pa  je igra potekala v nevtralnem delu igrišča. Vse do petnajste minute tekme je tako na nek način potekala “šahovska partija”, v kateri sta obe ekipi vztrajno iskali vrzeli v postavitvi nasprotnikov. Takrat pa je po odvzetem paku v obrambni tretjini v protinapad ekspresno krenil Založan Kujavec in matiral domačega vratarja. Rdeči so poskušali hitro izenačiti, a so bile poti do vrat Slavijinega vratarja dobro zaprte. Lepa priložnost za izenačenje se je pokazala v 18. minuti, ko je za goste na kazensko klop moral Kisovec. Železarji so odločno krenili po izenačenje v igri z igralcem več. Preveč odločno, če lahko tako zapišemo, saj je v žaru borbe Trkulja minuto in 18 sekund kasneje tudi sam dobil malo kazen (udarec s palico). Prva tretjina se je tako končala z minimalnim vodstvom gostov, ki so v uvodnih dvajsetih minutah sprožili vsega 4 strele proti domačim vratom. Jeseničani so streljali devetkrat.

IMG_1868[1]

Hokejistom Slavije je v začetku druge tretjine ostalo še 54 sekund powerplaya. Domača obramba je zdržala brez resnejših težav. Po podajah Bruna Rauha in Urukala je Rok KAPEL v 24. minuti dosegel izenačujoči zadetek. Dobro minuto kasneje je bil zaradi spotikanja izključen Šabanović, a je gostujoči powerplay trajal le natanko minuto. Takrat si je pri gostih (tudi zaradi spotikanja) malo kazen prislužil strelec uvodnega gola. Ob igri štirih proti štirim je 22 sekund kasneje znova udaril Kapel, ki je izkoristil sijajni podaji Glaviča in Brusa in tako železarje prvič na tekmi popeljal v vodstvo. Nekaj kasneje se je iztekla kazen Šabanoviću, domača obramba pa je le deset sekund kasneje neprevidno prejela gol v trenutkih, ko so domači imeli še številčno prednost – za Slavijo Jr. je po podaji Vidica zadel Ferle. Še 50 sekund powerplaya domačim ni pomagalo do novega vodstva. V nove težave so se železarji spravili v 29. minuti tekme, ko je bil zaradi udarca s kolenom  izključen prav Kapel. K sreči je obramba na čelu z zanesljivim Kogovškom pritisk gostov zdržala. Vse do 40. minute sta nato obe ekipi poskušali prevzeti pobudo in vodstvo na tekmi. 34 sekund pred drugim piskom sirene je bil pri gostih zaradi zadrževanja ire izključen Miklavčič, rezultat pa je ostal izenačen tudi v preostalih sekundah tega dela tekme. Jeseničani so v drugi tretjini v okvir vrat gostov streljali enajstkrat, gostje proti vratom železarjev pa osemkrat.

IMG_1866[1]

Dobra minuta in pol igre z igralcem več je domačim preostala za uvod v tretjo tretjino. Pritisk železarjev je bil kar močan in gostje so se morali na vse kriplje potruditi, da so pak izbili iz svoje obrambne tretjine. Do nove spremembe rezultata na semaforju pa ni prišlo. So pa gostje še enkrat povedli v 47. minuti, ko sta domačo obrambo presenetila Bohinc (podajalec) in Jeriha (strelec). Trinajst minut in pol je še bilo do izteka regularnega dela tekme in rdeči so silovito pritisnili. Resda je igra večinoma potekala v gostujoči obrambni tretjini, a je treba tudi povedati, da ni veliko pakov našlo poti skozi množico teles, ki se je gnetla pred gostujočim vratarjem. Lepa priložnost za izenačenje se je domačim ponudila v 51. minuti, ko je zaradi nepotrebne grobosti dve kazenski minuti dobil gostujoči vratar. Na klop za kaznovane je seveda sedel eden od njegovih soigralcev. Dve minuti obleganja gostujočih vrat nista prinesli tako želenega izenačujočega zadetka. Domači gledalci so že nekoliko živčno pogledovali na semafor, ko je v 55. minuti Kapel po levi lepo ušel svojemu branilcu in dosegel še svoj tretji zadetek na tekmi (podajalca Urukalo in Trkulja). Klasični hat-trick, bi temu lahko rekli. Čez lužo, v ligi NHL, se ob takih priložnostih na led vsuje množica baseballskih čepic, saj se na ta način izkaže spoštovanje trikratnemu strelcu. Podmežaklo česa podobnega nismo videli, je pa s tribun ob taktih “Golice” zadonel bučen aplavz. Domači so ob koncu 57. minute dobili celo lepo priložnost za zmago v rednem delu tekme, saj je bil za dve minuti izključen gostujoči hokejist Ferle (spotikanje). Gostje so se uspešno ubranili in zadnjih 65 sekund rednega dela tekme odigrali v popolni postavi. V tretji tretjini so gostje sprožili šest strelov proti domačim vratom, železarji pa so v okvir gola gostov streljali osemnajstkrat.

Po krajši prekinitvi sta ekipi začeli petminutni podaljšek s štirimi igralci v polju. Le-ta je trajal v resnici vsega osem sekund, nato pa je po podajah Urukala in Kapela gol za zmago dosegel Dejan TRKULJA.

Tekst in foto: Marko L.