DP mlajših dečkov (U12)
Dvorana Dom sportova, Zagreb
11. oktober 2015
Gledalcev: 72

 KHL Zagreb – HD Jesenice  

9 – 6

(2:0,4:4,3:2)

Streli na gol: KHL Zagreb 24 (7,10,7), HD Jesenice 18 (3,11,4)
Kazni: KHL Zagreb 6 (0,2,4), HD Jesenice 6 (2.4.0)

KHL Zagreb: 4 Stunković (GK), 30 Pregorec Badel (GK), 3 Banek, 5 Stipković, 6 Šimunković, 14 Zlatar, 25 Alić, 27 Bokšić, 35 Marinković, 38 Čurla, 40 Svjetlićić, 41 Slovinac L., 46 Švarc, 54 Bače, 56 Kovač, 63 Tomica, 65 Slovinac J., 67 Ljubičić, 75 Juretić, 83 Kumanović (C), 84 Zovko, 87 Bezuk
Trener: Mladen Jarčov

HD Jesenice: 1 Matkovič, 25 Glavič B., 4 Jan, 5 Korošec, 9 Seršen, 10 Krupenko, 11 Sintič, 12 Bergelj, 13 Langus (C), 14 Glavič D., 15 Gavljak, 18 Kaltak, 19 Grašič, 20 Rep, 21 Adrović, 22 Šmid, 23 Stević, 24 Crnkić
Trener: Gaber KLINAR

Sodnika: Vjeran Prezelj in Filip Metzinger

Precej so fante trenerja gabra Klinarja presenetili nedeljski tekmeci. Posebno doživetje je večini fantov bil že nastop v dvorani Doma Sportova, saj so večinoma prvič gostovali v njej. Na samo igro to sicer ne bi smelo vplivati. kakorkoli, domači so ob bučni podpori staršev s tribun vodilni zadetek dosegli že v tretji minuti tekme. V ne posebej kvalitetni tekmi so tempo narekovali domači, železarji pa so preveč poizkušali s samostojnimi akcijami. Vse do 12. minute je ostalo pri minimalnem vodstvu domačih, takrat pa so si železarji prislužili prvo malo kazen na tekmi. Le 13 sekund so Zagrebčani potrebovali, da so prednost igralca več pretvorili v drugi zadetek. Ob sedmih domačih strelih in le treh poizkusih železarjev, je to tudi vse, kar je bilo v prvih petnajstih minutah na tekmi omembe vrednega.

Tudi v drugo tretjino varovanci trenerja Klinarja niso vstopili zbrano, posledica takega pristopa pa je bil še tretji zadetek v mreži Bora GLAVIČa. Domači so ga dosegli po minuti in 37 sekundah nadaljevanja. Visok zaostanek in nekaj glasnejši toni trenerja Klinarja so železarje končno prebudili. Sledila je fantastično odigrana 19.minuta. Najprej so železarji na 1:3 zaostanek zmanjšali v začetku omenjene minute. Gol za 2:3 so zabili 22 sekund kasneje. Živčni domači so si zaradi držanja nekaj sekund kasneje prislužili dve kazenski minuti, Jeseničani pa so jih kaznovali po 23 sekundah powerplaya. Izenačenje na 3:3 ni trajalo dolgo. V začetku 21. minute je bil zaradi spotikanja izključen eden od železarjev, domači pa so pred iztekom kazni ob igri z igralcem več znova povedli (4:3). Natančno minuto kasneje so Jeseničani po solo akciji sicer še enkrat izenačili na 4:4. Sledila sta peti in šesti zadetek Zagrebčanov v 26. in 28. minuti, ter izključitev železarjev zaradi spotikanja v predzadnji minuti druge tretjine. Razmerje v strelih v tem delu – KHL Zagreb 10, HD Jesenice 11.

Dva gola razlike sta ob spoznanjih iz druge tretjine, da se domačim da zabiti kak gol, še vedno puščala upanje na ugoden razplet tekme za železarčke. V zadnji tretjini je pred vrata Jeseničanov stopil Luka MATKOVIČ. Žal se je še tretjič v uvodu v tretjino zgodilo,d a so Zagrebčani hitro zadeli (7:4). V 33. minuti so si zaradi naleta na ogrado domači prislužili dvominutno kazen in Jeseničanom se je ponudila priložnost za vnovično približanje. Žal se je obrnilo drugače, saj so domači celo ob igralcu manj svoje vodstvo zvišali na štiri zadetke razlike (8:4). Izkazalo se je, da je taka razlika prevelika. V 38. minuti so rdeče-beli sicer dosegli svoj peti zadetek, ki pa so mu domači že v naslednji minuti odgovorili s svojim devetim. Šesti, svoj zadnji gol so železarji dosegli v 42. min uti v trenutkih, ko je sodnik držal roko v zrak, da bi izključil enega od domačih. Tudi v domača vrata je po tistem zadetku vstopil rezervni čuvaj mreže, rezultat pa se do izteka 45. minute ni več spremenil. V zadnji tretjini so domači streljali sedemkrat, gostje pa štirikrat.

Gaber KLINAR, trener mlajših dečkov:
“Kljub porazu smo naredili velik korak naprej v primerjavi s prejšnjo tekmo. Bili smo precej bolj konkretni v dvobojih, igri na telo, pozicijski igri v obrambi, žal pa smo naredili preveč individualnih napak, ki jih je tekmec izkoristil z zadetki. Največ težav imamo očitno s fizično močnejšimi nasprotniki.”

Tekst: Marko L.
Foto: sportskiobjekti.hr