Zgodovina

HD mladi Jesenice je bilo ustanovljeno leta 1999, po sezoni, ki jo je zaznamovala izključitev HK Jesenice iz državnega prvenstva, kar je pripeljalo do hokejske negotove situacije na Jesenicah. Novoustanovljeno društvo je nadaljevalo delo nekdanjega HK Kranjska Gora, ki je pred tem nehal delovati. Ob hokejski krizi v sezoni 1998/99 se je pokazalo, da je nujna delitev na dva finančno neodvisna društva, kar zagotavlja nemoteno delovanje obeh društev in razvoj hokeja na Jesenicah.

Poslanstvo

V letu 2011 bi HK Kranjska Gora proslavil svojih 50 let delovanja. HD mladi Jesenice so prevzeli poslanstvo in naloge društva, ki je pred tem skrbel za podmladek na hokejskih Jesenicah. Dolga leta v razvoj usmerjenega dela niso padla v pozabo, saj je velik del strokovnega kadra ostal vpet v delo z mladimi hokejisti. Poslanstvo je ostalo enako:

- skrb za hokejski podmladek na Jesenicah ter širši okolici

- ustvarjati pozitivno okolje v katerem bodo otroci zadovoljni in se z veseljem razvijali v športnike ter osebnosti, ki bodo v ponos staršem ter klubu.

- zagotoviti mladim hokejistom možnost razvoja v najboljše športnike, ki naj dobijo priložnost tekmovati z najboljšimi v najboljših tekmovanjih.

Delovanje

Strokovni del društva je sestavljen iz desetih trenerjev. V skupini so strokovnjaki za delo z najmlajšimi, odraščajočimi mladostniki in tudi za delo s člansko ekipo. Za fizično pripravo, pravilno prehrano in rehabilitacijo po poškodbah skrbi strokovnjak iz tega področja. V vseh kategorijah društva treninge obiskuje okoli 250 hokejistov, ki nastopajo v sedmih različnih kategorijah od katerih jih pet šteje za državno prvenstvo.

Uspehi

HD mladi Jesenice v vseh kategorijah, kjer nastopajo, dosegajo zavidljive rezultate. V kategorijah mlajši dečki, dečki, kadeti in mladinci redno posegajo po naslovih državnih prvakov. V zadnjih sezonah so zavidljive uspehe v članski konkurenci dosegli pri HD mladi Jesenice vzgojeni Rok Tičar, Robert Sabolič, še posebej pa nas navdušujejo igre Anžeta Kopitarja, ki je eden največjih zvezdnikov NHLin prvi Slovenec, ki je osvojil Stanlyjev pokal. Za njimi prihaja še nekaj imen, ki opozarjajo nase in so tudi člani mlade reprezentance, pa tudi v preteklosti so pri nas vzgojeni igralci redno dosegali vrhunske rezultate v reprezentanci, v domačem klubu in tudi v tujini.

Finančna projekcija

HD Jesenice si finance zagotavljajo iz treh stebrov. Del stroškov krije Občina Jesenice, velik del prispevajo starši s plačilom članarine, nekaj denarja pa prihaja iz sponzorstev in donacij.


Osebna izkaznica kluba:

Predsednik:
Miha REBOLJ   (miha.rebolj@telesat.si)

Podpredsednik:
Zmago PEM   (zmago.pem@telesat.si)

Člani izvršnega odbora:
Aleksander TÖRÖK, član zadolžen za finance
Aljoša KRUPENKO, član zadolžen za marketing
Boštjan ŽIGON, član zadolžen za marketing
Gaber GLAVIČ, član zadolžen za stroko   (glava30@hotmail.com)
Marko LUKAN, predstavnik za medije   (marko.lukan@gmail.com)

 

Trenerji:
U18 – Dejan VARL
U16 – Aleš SODJA
U14 - Aleš SODJA
U12 – Gaber KLINAR
U10 – Aleš REMAR
U8 – Luka POGAČNIK
Hokejska in drsalna šola – Bojan BRUN

 

 

Kontakt:

Telefon in fax: 00386 (0) 83 808 954
GSM: GSM: 00386 (0) 31 860 670
e-mail: info@hdjesenice.si

Logo: